Scriptie-bootcamp

Wil jij een paar dagen of weekend weg om flink op te schieten met je scriptie, onder professionele scriptiebegeleiding? Dat kan!

Tijdens een scriptiebootcamp kun je je even helemaal op je scriptie richten. Voor eten, drinken en een slaapplek wordt gezorgd;
je hebt daarbij de keuze tussen een mooie landelijke omgeving
in de Achterhoek (omgeving Winterswijk / Eibergen), of een locatie in
de regio Utrecht.

Eerstvolgende data:

 • 28 en 29-09-2019 (regio Utrecht)
 • op aanvraag

Zo ziet de dag eruit

We werken dagelijks van 9.00 – 20.00 uur en beginnen de dag met een korte seminar of vragenronde. Overdag heb je alle ruimte om aan je scriptie te werken. Er is een professionele scriptiebegeleider aanwezig om jouw vragen te beantwoorden.

En wanneer je hoofd even ‘vol’ zit, dan ben je vrij om tussendoor ontspanning te zoeken in de omgeving.

De scriptiebegeleiding

Overdag ben ik (Esther) als scriptiebegeleider aanwezig. Zelf heb ik een achtergrond in de sociale wetenschappen en begeleid al jaren met plezier studenten van de meest uiteenlopende studies. In principe kan ik met elke scriptie helpen (vooraf vindt een intake plaats).

Mijn specialisme ligt op het gebied van structuur.; ik ben expert in het helpen wanneer je compleet bent vastgelopen of niet vooruit komt.

De begeleiding is zowel inhoudelijk (inhoud hoofdstukken, onderzoeksaanpak, enquête opstellen, resultaten verwerken, etc.) als qua vorm (spelling en zinsbouw, structuur, APA, etc). Ook kan ik helpen bij eenvoudige vragen rondom data-analyse.

Tijdens een bootcamp werk je zelfstandig en kun je direct je vragen stellen wanneer je ergens tegenaan loopt. Zo kun je flink opschieten. Heb je behoefte aan intensieve, individuele begeleiding? Neem even contact op voor de mogelijkheden, of bezoek één van de inloopdagen.

Indien je specialistische hulp nodig hebt met SPSS of inhoudelijk voor jouw vakgebied, neem dan ook even contact op. Indien nodig verwijs ik je door naar een gespecialiseerde begeleider voor jouw vragen.

Voor wie zijn de bootcamps bedoeld?

Herken je jezelf in één of meerdere van de onderstaande punten?

 • Je staat aan het begin van je scriptie en wilt tips voor het opstarten
 • Je bent bezig met je onderzoeksvoorstel / pva / scriptie en hebt geen idee hoe je het moet aanpakken
 • Je loopt helemaal vast
 • De deadline komt héél snel dichterbij…
 • Je ziet als een berg tegen je scriptie op en kunt er geen motivatie meer voor opbrengen
 • Je werkt naast je studie en hebt geen tijd voor je scriptie
 • Je draagt zorg voor je kinderen of een gezinslid, waardoor je niet aan je scriptie toe komt
 • Je volgt afstandsonderwijs en komt er niet uit wat nu de bedoeling is met die scriptie
 • Je worstelt met psychische of fysieke klachten (bijvoorbeeld faal- of schrijfangst, depressie, burn-out, concentratieproblemen of een fysieke aandoening)*

*Bij ernstige klachten is het raadzaam om te beginnen met een individueel traject. Neem contact op om te horen wat ik voor je kan betekenen.

Als je minimaal een van deze punten herkent, dan zal een bootcamp jou hoogstwaarschijnlijk erg helpen. Leeftijd of achtergrond maakt daarbij niet uit.

Dit is een scriptie-bootcamp NIET..!

Mocht het zweet je al bijna op het voorhoofd staan, wees dan gerust:
je wordt tijdens deze bootcamp NIET gedrild! 🙂 Je hoeft dus geen sportkleding mee te nemen (mág natuurlijk wel, als je tussendoor een rondje wilt gaan hardlopen).

De accommodatie

Tijdens de bootcamp overnacht je op een prettige locatie. Er wordt gezorgd voor zoveel mogelijk privacy, meestal deel je je kamer met 1-3 studenten. Dames en heren slapen apart. Tegen een meerprijs kun je een privékamer huren (indien beschikbaar; informeer naar de mogelijkheden).

De faciliteiten verschillen per locatie. In de Achterhoek overnacht je in een mooie omgeving die zich uitstekend leent voor een wandeling of fietstocht (fietsen huren is vaak mogelijk). In de omgeving Utrecht wisselt dit; nadere informatie volgt of is op te vragen.

All-in tarief

Het tarief voor de bootcamp is 895,- all-in. Inbegrepen zijn:

 • Twee dagen professionele scriptiebegeleiding
 • 1 overnachting
 • Maaltijden en drankjes (koffie/thee/water, geen alcohol)
 • Haal- en brengservice van en naar het station*
  *indien de accommodatie niet met het OV bereikbaar is

Meerwaarde van een bootcamp!

Misschien vind je de bootcamp best een investering. Wat krijg je er allemaal voor terug?

– Enorme boost voor je scriptie –

De grote meerwaarde van de bootcamps is dat je scriptie een enorme boost krijgt. De ervaring leert dat studenten met deze begeleiding een flinke sprint maken waar ze soms maanden niet vooruit kwamen!

Veel studenten raken bovendien zo goed op weg dat ze thuis effectief verder kunnen werken. Dit scheelt uiteindelijk veel tijd en daardoor geld. Denk aan het uitsparen van verdere begeleiding, voorkomen van extra kosten door studievertraging en meer tijd overhouden voor betaald (gediplomeerd!) werk.

– Superhandige, praktische tips –

Tijdens de bootcamps krijg je superhandige, praktische tips die het schrijven van je scriptie echt een heel stuk makkelijker maken. Ook is er professionele begeleiding beschikbaar zodat je bij vragen direct geholpen wordt. Je kunt twee dagen lang ongestoord werken en er wordt aan alle kanten goed voor je gezorgd. Zo kunt je in korte tijd flink opschieten!

– Niet alleen, maar samen –

Prettig aan een bootcamp is dat je tegelijk met anderen aan je scriptie werkt en er niet alleen voor staat. Voor veel studenten is het motiverend om elkaars verhaal te horen en elkaar aan te moedigen. Je bent niet de enige die een duwtje in de rug nodig heeft.

– Effectief en ontspannend –

Prettig is ook dat je tijdens de bootcamps vrij bent om de nodige ontspanning te nemen. Het gaat erom dat je effectief kunt werken, en dan moet je soms juist even je hoofd leeg maken.

Aanmelding

Voor de bootcamps geldt een minimumdeelname van vier studenten, de data zijn daarom onder voorbehoud. De maximale groepsgrootte is +/- 10 studenten. Een privébootcamp of een bootcamp op maat voor je eigen groepje is mogelijk op aanvraag. Als je speciale dieetwensen hebt, informeer dan van tevoren naar de mogelijkheden.

Vooraf aan de bootcamp vindt een intake plaats zodat ik je tijdens de bootcamp optimaal kan begeleiden. Wanneer ik vermoed dat een bootcamp jou niet voldoende zal helpen, dan geef ik dit aan en zorg voor een andere  oplossing als je dat wilt.

Nadat je je hebt aangemeld, hoor je ongeveer twee weken van tevoren of de bootcamp doorgaat. Je betaalt de bootcamp dan vooraf in zijn geheel. Er worden geen restituties gedaan.

Na afloop de bootcamp is er een professioneel natraject mogelijk.
Dit kan online of face-to-face.

Samenwerking landelijke scriptiebureaus

Wist je dat veel van de professionele scriptiebureaus in Nederland ook enthousiast zijn over deze bootcamps en het aanbieden via hun website en social media? Samen sterk, om jou de beste scriptiehulp te bieden!

Contact

Heb je nog vragen? Neem contact op via info@scriptiebegeleiding.org,
bel 06-24645943 (7 dagen per week) of gebruik het contactformulier.

Wie weet tot ziens op één van de bootcamps!
Esther

 

Ps. Liever online begeleiding of eerst een inloopdag bezoeken?
Dat kan ook. Stuur een bericht, of bel me: 06-24645943.